top of page

Waarom mediation?

Oplossing in eigen hand, toekomstgericht

Mediation stelt partijen in staat zelf hun conflict op te lossen. Op een door hen zélf gekozen wijze en in een door hen zélf gekozen vorm. Dat is anders dan wanneer een juridische procedure wordt gevolgd. Daarin spelen advocaten een belangrijke rol en is het uiteindelijk een rechter die beslist wie er gelijk heeft. Bij conflictbemiddeling beslissen partijen samen wat het beste voor hen werkt, waardoor de oplossingen meer draagvlak hebben. Omdat bij mediation beide partijen achter de oplossing staan, is de kans op een goede afloop zeer aannemelijk.  

 

Logischerwijs kiezen advocaten voor een juridische benadering van het conflict. Bij conflicten gaat het lang niet altijd om het juridische gelijk. Conflicten gaan veelal over miscommunicatie, verkeerde aannames, miskenning en gebrek aan vertrouwen. Bij mediation komt op tafel welke belangen er écht spelen. Onderzocht wordt wat de gemeenschappelijke belangen van de partijen zijn en er wordt besproken hoe de relatie tussen partijen er in de toekomst uit kan zien. 

 

Bovendien kosten juridische procedures veel tijd, geld en negatieve energie. Met mediation wordt  in de meeste gevallen sneller een oplossing bereikt dan in een juridische procedure. Bij mediation komen partijen samen tot een oplossing. Het voordeel is dat beide partijen achter deze oplossing staan, hetgeen de toekomstige verhoudingen een stuk makkelijker maakt!

Weet je niet zeker of mediation wat voor u is? Heeft u nog vragen? 

bottom of page